Ook in 2018 is GROEI hét toverwoord van MKB en MKB+. En daarmee ook de toenemende vraag naar goede mensen, met name op het gebied van IT, digital marketing en commercie. Het aantal openstaande vacatures stijgt.

In 2017 namen het aantal RPO-trajecten een vlucht. Het vinden en binden van een corporate recruiter werd met de maand moeilijker en de bijbehorende eisen werden er niet minder om. Sourcing, procesmanagement, stakeholdermanagement, social media en onderhandelingstechnieken dekken niet meer de lading van de recruiter 3.0. Employer branding, arbeidsmarktcommunicatie, recruitmentmarketing, onboarding en de ‘candidate experience’ zijn deelgebieden waar je tegenwoordig op zijn minst als recruiter een mening over moet hebben. De vraag is overigens of je dit allemaal van een persoon moet verwachten.

Goed personeel vinden nog moeilijker in 2018

In 2018 lijkt er weer meer recruitment ondersteuning gezocht te worden. In 2018 lijkt er weer meer recruitment ondersteuning gezocht te worden. Want goed personeel werven blijkt lastig en wordt zeker niet makkelijker. Maar hoe kom je aan goed personeel zonder dat er een kosten verslindend recruitment apparaat moet worden opgetuigd? Met alle strategische risico’s van dien…

Recruitment Process Outsourcing

Als (mede-)eigenaar van bedrijven binnen de recruitment, detachering en (recruitment)marketing zie ik dat het MKB, in navolging van de grotere bedrijven, nu ook de beweging maakt naar RPO, oftewel Recruitment Process Outsourcing. Voordeel van RPO is dat risico’s worden gedeeld en er sprake is van schaalbaarheid, transparantie en resultaat. Efficiëntie en effectiviteit in de puurste vorm! Tevens heeft men hier vaak wel inhouse expertise op het gebied van Employer branding, arbeidsmarktcommunicatie, recruitmentmarketing, onboarding en de ‘candidate experience’.

In-house outsourcen

Rond 2006 werd er binnen het MKB geoutsourced vanuit gemakzucht en succes. Vandaag de dag is de gemiddelde DGA opnieuw bezig met het outsourcen van processen die niet tot zijn corebusiness behoren, maar dan vanuit efficiëntie-oogpunt.

Focus op de corebusiness

Recruitment Proces Outsourcing zal met name binnen het MKB steeds vaker worden ingezet. Niet alleen projectmatig, maar vooral als strategisch, schaalbaar en duurzaam instrument. Zo kan het MKB zonder additionele risico’s voldoen aan de vraag naar goed personeel en tevens de focus op de corebusiness behouden. Zeer (kosten)efficiënt en effectief!

Neem contact met ons op!

    Contact

    Sennasearch Recruitment
    Schapenkamp 2
    1211 PA Hilversum

    WhatsApp 06-10718432