Recruitment en marketing zijn één

Employer branding, online zichtbaarheid, candidate journey en employer of choice. Het betekent voor ons dat wij u helpen bij het effectief vinden en verleiden van (latente) werkzoekenden. Hoe zorgt u ervoor dat potentieel talent solliciteert op úw vacature? Wij geloven in het bundelen van de krachten van recruitment en marketing. De combinatie van deze twee is wat ons betreft essentieel om de juiste kandidaten aan te trekken. We moeten ze namelijk écht bereiken! Wij vertellen uw verhaal en duiken in hun belevingswereld.
Een krachtig employer brand, een creatieve en doelgerichte marktbenadering staan hierbij centraal. Net als, tijdens het hele proces, de beleving van de (zowel actieve als latente) kandidaat. Kortom; recruitment kan écht niet meer zonder een flinke scheut marketing!

Meten is weten

Dit doen wij met behulp van doelgroep data-analyse, de modernste sourcingstechnieken en het positief verrassen van de kandidaten die wij benaderen. Wij laten ons hierin adviseren door onze eigen recruitment marketeers.
Wij helpen u bij job marketing, (online) arbeidsmarktcommunicatie, recruitment strategie i.c.m. platformen en media. Wat ons onderscheid is de concrete en meetbare aanpak. Wij analyseren en optimaliseren de online activiteiten. Dit doen we bijvoorbeeld met behulp van Google analytics. Wij meten bijvoorbeeld het aantal bezoekers naar uw website, conversiepercentage, het aantal kliks en sollicitaties. Zo is het voor u inzichtelijk wat de effectiviteit is van de investering die u heeft gedaan, wat het heeft opgeleverd en waar u nog kunt bijsturen. Wij nemen de tijd om de vervolgacties goed over te dragen zodat u succesvol blijft!
[vc_single_image image=”3210″ img_size=”full” alignment=”center”]

Hoe onze recruitment marketeers waarde toevoegen

  • Groter bereik door doelgroepgerichte online recruitment campagnes, ook via uw eigen social media kanalen
  • Betere kwaliteit van kandidaten en conversie
  • Kortere time – to – hire, dus kostenbesparing
  • Op maat gemaakte vacaturepagina’s en werken-bij websites met messcherpe vacature content (tekst, beeld & video)

Interim recruitment marketeer

In de huidige kandidaat gedreven arbeidsmarkt is betrokkenheid en een hoge mate van personalisatie van essentieel belang. Een onderscheidend plan van aanpak voor slimme marketing is belangrijker dan ooit. Onze recruitment marketeers kunt u interim zelf óók tijdelijk en zelfs voor een paar uur per week inhuren.

Deze online experts richten zich op het verbeteren van uw employer brand, vinden van de juiste kandidaten en het voeren van recruitment campagnes. Afhankelijk van uw specifieke behoefte maken wij een concreet plan van aanpak met heldere KPI’s.

Social media & recruitment

Onderzoek heeft uitgewezen dat meer dan 70% van al het potentieel talent tijdens hun zoektocht naar een nieuwe baan uw bedrijf op een social media platform opzoekt. Sennasearch heeft zich gespecialiseerd in de wervingscampagnes via social media. Zo weten wij waar uw nieuwe medewerkers zich online bevinden in binnen- én buitenland. Wij zijn goed in het overbrengen van úw brand, bedrijfscultuur en werkwijze.

Online onderscheiden

Talent werven is voor u momenteel waarschijnlijk topprioriteit. Als u toptalent zoekt, moet u meer doen dan de vacature publiceren en hopen dat er iemand reageert. Want een vacature plaatsen is simpel. Maar deze onder de aandacht brengen bij uw doelgroep kan lastig zijn. Voor effectieve recruitment campagnes adviseren wij u graag in het gebruik van search engine marketing (SEO, SEA, social advertising of Google Adwords campagnes).

In gesprek over recruitment marketing?