Wat leer je tijdens de bootcamp?

Je leert in sneltreinvaart alle ins and-outs van het vak. Tijdens de Recruitment bootcamp leer je in 5 dagen:

1. Recruitment skills

Je leert alles over recruitment processen, werving, CV selectie, selectiegesprekken, boolean search, internet search, employer branding, job marketing en klantstrategie.

2. Soft skills

Tijdens deze Recruitment bootcamp leer je hoe je succesvol kunt zijn in deze concurrence branche. Hoe kan jij het verschil maken voor jouw klanten en kandidaten?

3. Direct aan de slag

Na het afronden van je bootcamp kan je direct aan de slag als recruiter. Je weet wat het vak inhoudt, kan meepraten met kenners en je weet welke middelen je moet inzetten om je doelstellingen te behalen.

Wanneer is de bootcamp iets voor jou?

Recruitment is een snelgroeiend vakgebied. De wereld van recruiters verandert snel. Daarom is specifieke, up-to-date kennis vereist om succesvol te zijn in deze branche.

Iets voor jou?

Herken je jezelf in 1 of 2 van onderstaande beschrijvingen? Dan is de bootcamp wat voor jou.

 • Je hebt een studie afgerond maar kunt je draai op de arbeidsmarkt niet vinden. Wellicht is er geen werk in jouw vakgebied of kun je jouw ambitie er niet in kwijt. Een functie als recruiter lijkt je wel wat.
 • Je hebt affiniteit met recruitment, maar inhoudelijk weet je weinig tot niets. Je ziet echter wel dat de ontwikkelingen op het gebied van recruitment elkaar in rap tempo opvolgen en je wilt graag uitzoeken of je op deze mogelijkheden in wilt springen.

[vc_btn title=”Nu aanmelden voor de Recruitment bootcamp” style=”flat” shape=”square” color=”green” align=”right” i_icon_fontawesome=”fa fa-plus” add_icon=”true” link=”url:%23rec-bootcamp|title:Inschrijven||” button_block=”true”]

Deze bootcamp is de snelste manier om
een succesvolle recruiter te worden

Wat leer je?

De Recruitment bootcamp duurt 5 dagen. In 5 dagen wordt je opgeleid tot volwaardig recruiter. De volgende onderwerpen komen tijdens de bootcamp aan bod.

1

Kick-off en inleiding recruitment

Tijdens deze eerste bijeenkomst wordt de samenhang tussen de verschillende bijeenkomsten en onderwerpen verduidelijkt en gaan we in op trends binnen de recruitment.

2

Job intake

Een goede job intake is ontzettend belangrijk voor een recruiter. Zonder volledig inzicht in de wensen van een hiring manager is het zelfs voor de beste recruiters onmogelijk de juiste kandidaat te leveren.

3

Arbeidsmarkt oriëntatie

Direct na de job intake is het van belang om een goed beeld te krijgen van het aantal potentiële kandidaten. Wij leren je hoe je snel een beeld kan krijgen van deze markt om de verwachtingen bij de hiring manager te kunnen managen.

4

Schrijven vacature tekst

Alleen met echt goede en aansprekende vacaturetekst kun jij onderscheidt maken tussen alle duizenden vacatures op het internet. Je leert niet alleen een duidelijk beeld te schetsen van de werkzaamheden en de  verwachtingen, maar ook leer je de doelgroep te bereiken met je vacature.

5

Job marketing

Na het schrijven van de vacature beginnen wij met passief benaderen van kandidaten. Afhankelijk van je doelgroep, de functie en het budget zijn de mogelijkheden eindeloos. Wat werkt wel, wat werkt niet en hoe kan je hier achter komen, leer je tijdens deze les.

6

Werving

Op welke manier kan je actief in contact komen met potentiële kandidaten? Waar bevinden de kandidaten zich online en offline? Op welke manier kan ik zoeken en potentiële kandidaten benaderen. Ook gaan we aan de slag met ‘boolean search‘ en met gratis en betaalde jobboards.

7

Benaderen kandidaten

Tijdens dit onderdeel leren wij je hoe je in contact kan komen met kandidaten. Het klinkt makkelijker dan het is, maar stel je eens voor. Je belt iemand op om te vragen of iemand interesse heeft in je openstaande vacature, maar hoe kan je het gesprek dan direct zo draaien dat de kandidaat zichzelf gaat verkopen in plaats van jij de vacature.

8

Selectieproces

Voordat wij echt verder gaan met het selecteren van potentiële kandidaten gaan wij eerst het selectieproces bespreken. Een zeer belangrijk onderdeel om succesvol kandidaten binnen te halen. Je gaat de rollen van de verschillende gesprekspartners bepalen. Dit zorgt ervoor dat kandidaten niet 3x hetzelfde gesprek voeren en dat informatie op een juiste manier wordt doorgegeven binnen de organisatie.

9

Cv-selectie

Eindelijk, het echte werk kan gaan beginnen. Het selecteren van de juiste kandidaten. Het selecteren van kandidaten begint bij de cv-selectie. Wij leren je hoe je een CV moet lezen en wat zijn de red flags en green flags op iemands CV.

10

Telefonische intake

Na de cv-selectie is het belangrijk om de kandidaten die uit de cv-selectie zijn overbleven, de zo geheten shortlist te bellen voor een telefonisch interview. Het doel van een telefonisch interview is te achterhalen of iemand aan de harde eisen van de functie voldoet, een eerste indruk te krijgen en erachter te komen waarom iemand bereid is van baan te switchen.

11

Sollicitatiegesprek

Tijdens de diverse sollicitatiegesprekken stel je doelen per gesprek. Zo kan een gesprek gaan over het werkverleden van de kandidaat, de cultuur fit bij de organisatie en de ambitie van de kandidaat. Wij geven je handvaten om de gesprekken op een juiste en uitdagende manier te voeren en geen keuze te hoeven maken op basis van onderbuik.

12

Referentiecheck

Het laatste onderdeel van het selectieproces is het referentieonderzoek. Door een goede opbouw van de eerdere gesprekken met de potentiele nieuwe medewerker en een set van standaard vragen kan je tijdens het referentieonderzoek de ontbrekende puzzelstukjes verzamelen om te bepalen of je de juiste kandidaat voor de functie hebt gevonden.

13

Employer Branding

Het laatste onderdeel van de Bootcamp is het employer branding stuk. Een algeheel verhaal over hoe bedrijven zich beter kunnen presenteren bij hun doelgroep. Met de aantrekkende arbeidsmarkt een hot topic voor veel bedrijven.

[vc_btn title=”Nu aanmelden voor de Recruitment bootcamp” style=”flat” shape=”square” color=”green” align=”right” i_icon_fontawesome=”fa fa-plus” add_icon=”true” link=”url:%23rec-bootcamp|title:Inschrijven||” button_block=”true”]

Trainers

Omdat het vak recruitment enorm breed is, werkt Sennasearch met specialisten die dagelijks te maken hebben met de problematiek, uitdagingen en kansen die dit aldoor ontwikkelende domein met zich meebrengt. Er is niet één stoffige docent die de gehele opleiding verzorgt, maar voor elk afzonderlijk vakgebied een inspirerende en ervaren professional die jou meeneemt in het reilen en zeilen van zijn of haar dagelijkse praktijk met maar één doel voor ogen; jou de handvatten te geven om in hun voetsporen te treden. Uiteraard beschikken ze ook over de didactische kwaliteiten die nodig zijn om hun kennis begrijpelijk op jou over te brengen.

Toelatingseisen

Het belangrijkste is je interesse in recruitment. Je dompelt jezelf gedurende 5 intensieve dagen helemaal onder in de recruitment materie. Verder heb of kan jij:

 • Minimaal een opleiding afgerond
 • Goed met een pc of Mac overweg
 • Een webpagina verversen
 • Een browserplugin kan installeren
 • Uit de voeten met Word en Excel
 • Een (snelle) laptop met installatierechten en WiFi (een tablet is niet voldoende)

Meld je aan!

Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op!

  UWV Scholingsvoucher

  UWV ScholingvoucherTijdens de recruitment bootcamp van de Sennasearch Academy leer je in één week alle ins en outs die jou een goede recruiter maken. Als je deze skills onder de knie hebt, weet jij van wanten in recruitmentland

  [vc_btn title=”Download de scholingsvoucher van het UWV” color=”blue” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.sennasearch.nl%2Fsite%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F02%2Fscholingsvoucher-aanvragen-voor-werkzoekende..doc||target:%20_blank|rel:nofollow”]