De vraag naar personeel neemt enorm toe. Interne of corporate recruiters zijn vertrokken en recruitment ligt bij de business zelf. Als men er daar niet uitkomt zet de office manager of de CEO het profiel op basis van no cure/no pay uit bij diverse recruitmentbureau’s, hopende op het juiste profiel.

Klassieke CV schuivers Het gevaar van no cure/no pay voor uw organisatie zijn de CV schuivers. Natuurlijk zijn er ouderwetse CV schuivers die het per ongeluk ergens heel goed doen. Maar niet op lange termijn. Het draait namelijk écht om aandacht en kwaliteit in recruitment. Beter is op zoek te gaan naar een partij waar jij je de komende periode aan wenst te verbinden.

Verschuiving van de focus Het lijkt erop dat steeds meer bedrijven en HR afdelingen dit door beginnen te krijgen. Dat zeg ik omdat twee dingen zie gebeuren in de markt (en bij succesvolle recruitment bureaus).

1)     Specialisten doen het goed. Partijen die zich volledig invreten in een branche met volle focus doen het goed. Veel bureaus beginnen op deze manier, maar worden te gretig. Het komt voor dat zij naast hun IT-specialiteit ineens een finance profiel proberen in te vullen. In mijn ogen het begin van het einde. Dag onderscheid, dag succes.

2)      Er zijn partijen, zoals Sennasearch, die zich volledig focussen op de klant en juist vanuit de klant oplossingen zoeken op het gebied van recruitment. Hierdoor kan een opdrachtgever zich volledig blijven focussen op zijn business en de recruitment uitbesteden aan een expert.

Het is tijd voor recruitment 2.0 De voordelen van op deze andere manier zaken doen met een recruitmentbureau is gigantisch. Veel kennis en ervaring. Direct toegang tot de nieuwste recruitment tools. Schaalbaar model. Succes afhankelijk van kwaliteit nieuwe medewerker ook voor de recruiter, dus geen focus op de korte termijn van de recruiter.

Door een partij niet als leverancier te zien, maar als kennispartner neemt de kwaliteit van de recruitment zowel bij de leverancier als intern enorm toe. De tijd die je investeert krijg je dubbel zo hard terug.

Meer weten over recruitment 2.0? Bel of mail ons.

Contact

Sennasearch Recruitment
Schapenkamp 2
1211 PA Hilversum

WhatsApp 06-10718432