1. De trend die terugkomt dit jaar: Personalisatie.

Het probleem met marketing zoals dat vandaag bestaat, is dat 95% van je bezoekers nooit een klant zal worden. Je hebt dan een conversiepercentage van 5%, dat is als je geluk hebt. De kans is groot dat 97%+ van je bezoekers nooit een conversie genereren.

De belangrijkste reden is niet dat je marketing slecht is of dat er alleen maar slecht verkeer naar de website wordt gehaald. De voornaamste reden is dat het bericht die zij te zien zijn krijgen niet bij elke bezoeker past. Maar door personalisatie kun je meer van je bezoekers omzetten naar klanten.

Een eenvoudig voorbeeld hiervan is Bol. Wanneer je naar deze webshop gaat, kennen ze je patronen en weten ze wat je meestal koopt, zodat ze producten kunnen laten zien waarvan zij denken dat dat die ook wel interessant voor je kunnen zijn. En het werkt! Als ik me bij Bol aanmeld, zie ik boeken en speelgoed, want dat koop ik het meest. Ik koop nooit hondenvoer (wat slim is omdat ik geen hond heb), dus ik zie nooit advertenties voor hondenvoer.

Trend 2: Voice Search

Groei in technologie neemt snel toe, hierdoor zullen steeds meer mensen smartphones met stem-assistenten gaan gebruiken. Volgens ComScore zal meer dan 50% van de zoekopdrachten in 2020 afkomstig zijn van gesproken zoekopdrachten.

Functies zoals Google, Alexa en Siri zijn nuttig in digitale marketing. Spraakassistenten kunnen dingen zoeken, hardop tekst lezen en zelfs spraakberichten voor je dicteren, zodat je handsfree kunt zijn.

Gesproken zoekopdracht is ook essentieel wanneer je het voor je bedrijf gebruikt. Het is een mooie manier om je merk meer naar buiten te laten treden. Het helpt bij de groei van mobielvriendelijkheid en gebruiksgemak en voegt waarde toe aan lokale SEO. Een gesproken zoekopdracht verhoogt ook het gebruik voor kunstmatige intelligentie.

Trend 3: Augmented analytics

Verwacht wordt dat de wereldwijde markt voor uitgebreide analyses de komende jaren enorme inkomsten zal genereren uit verschillende industrieën. Volgens Markets and Markets zal de markt voor uitgebreide analyses naar verwachting groeien van USD 4,8 miljard in 2018 naar USD 18,4 miljard in 2023, tegen een CAGR (de samenstelling van de jaarlijkse groeipercentage) van 30,6%.

Personalisatie is dé sleutel tot een succesvolle campagne. Wil je weten hoe en waarom?

Lees dit artikel verder op de website van Adformatie, of neem contact met ons op.

  Voeg hier optioneel jouw CV toe

  Al onze vacatures staan tegenwoordig ook op Jooble!

  Contact

  Sennasearch Recruitment
  Schapenkamp 2
  1211 PA Hilversum

  WhatsApp 06-24229569