Doe jij al aan recruitment 2.0?

recruitment 2.0

De vraag naar personeel neemt enorm toe. Interne of corporate recruiters zijn vertrokken en recruitment ligt bij het bedrijf zelf. Als men er daar niet uitkomt, zet de office manager of de CEO het profiel op basis van no cure/no pay uit bij diverse recruitmentbureau’s, hopende op het juiste profiel.

Klassieke CV schuivers

Het gevaar van no cure/no pay voor jouw organisatie, zijn de CV schuivers. Natuurlijk zijn er ouderwetse CV schuivers die het per ongeluk ergens heel goed doen, maar niet op lange termijn. Het draait namelijk écht om aandacht en kwaliteit in recruitment. Je kan beter op zoek gaan naar een partij waar jij je de komende periode aan wenst te verbinden.

Verschuiving van de focus

Het lijkt erop dat steeds meer bedrijven en HR afdelingen dit door beginnen te krijgen. Dit zeggen we omdat we twee dingen zien gebeuren in de markt (en bij succesvolle recruitment bureaus):

1)   Specialisten doen het goed. Partijen die zich volledig invreten in een branche met volle focus doen het goed. Veel bureaus beginnen op deze manier, maar worden te gretig en gaan zich bezig houden met andere braches waar ze geen verstand van hebben.

2)   Er zijn partijen, zoals Sennasearch, die zich volledig focussen op de klant en juist vanuit de klant oplossingen zoeken op het gebied van recruitment. Hierdoor kan een opdrachtgever zich volledig blijven focussen op zijn bedrijf en recruitment uitbesteden aan een expert.

Het is tijd voor recruitment 2.0

De voordelen van op deze andere manier zaken doen met een recruitmentbureau is gigantisch. Er is veel kennis en ervaring en direct toegang tot de nieuwste recruitment tools. Het succes van het traject is afhankelijk van de kwaliteit van de nieuwe medewerker, dus de recruiter legt niet de focus op korte termijn oplossingen.

Door een partij niet als leverancier te zien, maar als kennispartner, neemt de kwaliteit van recruitment zowel bij de leverancier als intern enorm toe. De tijd die je investeert krijg je dubbel zo hard terug.

Meer weten over recruitment 2.0? Bel of mail ons.