Het succes van RPO

het succes van RPO

De essentie van outsourcen

Doen waar je goed in bent. Focus aanbrengen en zaken waar je niet goed in bent laten doen door iemand die daar beter in is. Dat is waar het bij outsourcen (en dus ook RPO) om draait. Een goed voorbeeld hiervan is Knab, de bank. In vergelijking met de grootbanken een super klein bedrijf. Knab heeft zich volledig gespecialiseerd in online bankieren, met focus op de ZZP’er. Als consument merk je er niks van, behalve dat de kosten lager zijn.

Laat het over aan de experts

Dat de ZZP’er het op dit moment zo goed doet in Nederland is niet zomaar. Er is veel vraag naar experts die zich op een bepaald gebied specialiseren. Mensen durven vaker dan ooit aan te geven dat ze ergens niet goed in zijn. Als er zaken moeten gebeuren waarvoor zij zich niet interesseren, huren zij hier met alle gemak een expert voor in.
Processen outsourcen is zo oud als de weg naar Rome. Maar het komt en het gaat. Een aantal jaren geleden wilden bedrijven nog alle expertise in huis hebben. Nu zien wij bij Sennasearch dat succesvolle bedrijven zich eigenlijk alleen willen bezighouden met hun corebusiness om zo meer succes te creëren.

Weggegooid geld?

Het gevaar van het inhuren van tijdelijke krachten kan zijn dat er kennis verloren gaat bij zijn of haar vertrek. Wij zien veel dat interim recruiters tijdelijk bergen werk verzetten voor hun opdrachtgever, maar na afloop van de opdracht met alle kennis en talent pools overstappen naar een nieuwe opdrachtgever. Zonde van jouw investering!

Waarop de focus ligt, groeit

Recruitment Proces Outsourcing (RPO) maakt een einde aan dit probleem. Bij een RPO traject blijft de verbinding met de recruitment- en kennispartner bestaan. Sennasearch is expert in het slaan van de brug tussen interim recruitment en het vormen van RPO recruitment, zoals Scalable Recruitment. Zo ondersteunen wij bedrijven bij een zorgeloos recruitmentproces, op korte én lange termijn. Hierdoor blijft de focus op de corebusiness, en kan jouw bedrijf blijven groeien.

Wil je meer weten over RPO recruitment? Neem dan contact met ons op!