Werving & selectie

We denken mee, dagen uit en stellen voor

Werving & selectie volgens Sennasearch

Soms stellen vacatures u voor enorme uitdagingen. Een nieuwe medewerker is ook niet zomaar gevonden. Sennasearch biedt ook dan uitkomst. Kiezen voor deze dienstverlening is interessant vanaf 1 vacature op jaarbasis, die om wat voor reden ook, extern ingevuld dient te worden. Onze expertise is breed en wij maken onderscheid in de markt door onze enthousiaste recruiters én door direct bij het uitzetten van de vacatures een online campagne te starten. Door het direct inzetten van recruitment en jobmarketing targetten wij de doelgroep en vullen wij de vacatures snel in.

Meerdere vacatures invullen

Als er sprake is van structurele inleen pakken wij dat aan als een project. Dit is bijvoorbeeld interessant wanneer u regelmatig hetzelfde profiel zoekt of nieuwe vestigingen gaat openen. We laten een frisse wind waaien door uw werving- en selectieproces. Dit combineren we me een uitgekiende wervingsstrategie en daardoor verzekeren wij u van een continue aanwas van passende kandidaten.

Waarom Sennasearch?

  • U krijgt een dedicated recruiter die het door u geschetste profiel op zijn of haar duimpje kent. Dat communiceert wel zo gemakkelijk!
  • We ondersteunen onze activiteiten altijd met een online wervingscampagne.
  • We werven continue om de aanwas te garanderen, dus niet alleen als er een vacature vacant is.
  • Voor de beste resultaten gebruiken wij diverse jobboards en tooling.
  • U maakt gebruik van ons netwerk, onze expertise en kennis van de markt.

Sourcing

Een vast team van sourcers is continue bezig in de (internationale) arbeidsmarkt om de actieve en latente werkzoekenden te benaderen. Wij targetten specifieke doelgroepen met als doel de lastigere vacatures of een veelvoud van dezelfde vacatures te vervullen. De sourcing kan helemaal ingericht worden naar eigen behoefte.
Sourcing zetten wij met name in bij opdrachtgevers die lastige functies willen invullen, veel functies van hetzelfde profiel hebben, internationaal willen groeien of internationale kandidaten naar Nederland willen halen.

Waarom kiezen voor sourcing via Sennasearch

– Het is een verlengstuk van de eigen recruitment afdeling
– Zeer flexibel en schaalbaar model en binnen 2 dagen operationeel
– Na 5 dagen de eerste longlist met kandidaten
– Verdere selectie op de longlist uitbesteden aan de recruiters van Sennaseach

Wat kan je verwachten?

We beginnen met een gedegen gesprek over uw organisatie, uw toekomstdoelen en de rollen die u zoekt. Nadat we een duidelijk beeld hebben, maken onze recruitment marketeers dit beeld visueel door het gebruik van foto’s en video. Een beeld zegt tenslotte meer dan 1000 woorden.
Uiteraard vullen wij deze beelden aan met een aantrekkelijke vacaturetekst en starten wij de recruitment en jobmarketing op.
Wij stellen u snel voor aan gekwalificeerde kandidaten door onze expertise van de lokale én internationale arbeidsmarkt en ons netwerk van (latent) werkzoekenden. Door het gebruik van een concreet tijdspad met planning is altijd inzichtelijk wat we wanneer van elkaar kunnen verwachten.

Samen aan de slag?