Recruitment Process Outsourcing

Verlaag kosten en verbeter je employer brand
Sennasearch partners

Waarom RPO?

Bij Recruitment Process Outsourcing (RPO) nemen wij een gedeelte of het gehele proces van recruitment uit handen, met als doel dat jij meer tijd hebt voor jouw eigen core business. We werken op basis van een bewezen recruitment model. Dit model is gericht op het meetbaar en inzichtelijk maken van recruitment, het verlagen van de kosten en het verbeteren van de employer brand.

Maximale kostenbesparing

Bij RPO maak je gebruik van onze kennis, onze mensen én onze middelen, hier hoef je dus niet in te investeren. Bij RPO betaal je voor wat je gebruikt; een vast tarief per maand en een fixed fee per plaatsing. Jouw recruitment uitbesteden aan Sennasearch is interessant vanaf 4 of meer vacatures per jaar. Recruitment process outsourcing drukt je recruitment kosten op jaarbasis, omdat werving en selectie fees vaak hoger liggen dan RPO kosten. RPO als vervanging van je vaste recruiter of HR medewerker kan financieel erg interessant zijn.

Recruitment marketing

Talent werven is voor jou momenteel waarschijnlijk topprioriteit. Als je toptalent zoekt, moet je meer doen dan je vacature publiceren en hopen dat iemand reageert. Recruitment kan dus niet meer zonder een flinke dosis online marketing. Recruitment marketing is bij Sennasearch een essentieel onderdeel van RPO.

Wat kunnen we voor jou doen?

Maak de RPO Scan

Denk jij erover om RPO in te zetten voor jouw organisatie? Dan kan een eerste stap het invullen van onze RPO Scan zijn. Hierdoor kom jij erachter wat jij kunt besparen op je recruitmentkosten.