Recruitment Process Outsourcing

Waarom RPO?

Bij Recruitment Process Outsourcing (RPO) nemen wij een gedeelte of het gehele proces van recruitment voor je uit handen, met als doel meer tijd te kunnen besteden aan jouw eigen core business. We doen dit op basis ons bewezen recruitment model, gericht op het meetbaar en inzichtelijk maken van recruitment, het verlagen van de kosten en het verbeteren van je employer brand.

Maximale kostenbesparing

Met RPO zijn jouw recruitmentkosten op jaarbasis liggen vaak lager dan wanneer je talent werft via werving en selectie of middels een vaste recruiter. Dat komt omdat je bij RPO gebruik van onze kennis, onze mensen én onze middelen. En dat alleen wanneer het nodig is, voor een vast tarief per maand en een fixed fee per plaatsing.

Het nieuwe, flexibele werven

RPO zet je ‘aan’ en ‘uit’. Je gebruikt het dus alleen wanneer jouw organisatie het nodig heeft, bijvoorbeeld in tijden van groei. Wij pakken tegelijkertijd je employer branding aan en implementeren een ATS (geautomatiseerd recruitment systeem). Dit systeem blijft bestaan, ook als wij niet meer werkzaam zijn voor jouw organisatie.

Kosteloos advies? Doen de RPO Scan

Ben jij flink aan het groeien, of uitbreiden met nieuwe mensen en vestigingen? Heb je ondersteuning nodig bij het werven van talent? Denk jij erover om RPO in te zetten voor jouw organisatie? Dan kan een eerste stap het invullen van onze RPO Scan zijn. Hierdoor kom jij erachter wat jij kunt besparen op jouw recruitment.