Recruitment marketing

Bereik potentiële werknemers via je online kanalen

Recruitment marketing

Hoe zorg je ervoor dat potentieel talent solliciteert op jouw vacature? Recruitment marketing zorgt ervoor dat talent jouw boodschap online te zien en te horen krijgt, zodat hij of zij een beeld kan vormen over of jouw organisatie past bij zijn of haar ambities en wensen.

Facebook & recruitment

Recent onderzoek wijst uit dat maar liefst 61% van alle potentieel talent tussen de 20 en 35 jaar (generatie Z, Millennials) tijdens hun zoektocht naar een nieuwe baan jouw Facebook bedrijfspagina bezoekt. De intentie van de bezoeker is om een goed beeld te krijgen van jouw organisatie, je waarden en de bedrijfscultuur.

Candidate experience

Nieuwe, potentiële medewerkers, die online opzoek zijn naar het verhaal achter jouw bedrijf, gedragen zich als kritische consumenten. Dat betekent dat e veel verwachten van hun ervaring (experience) op jouw website en op je Facebook pagina. Het liefst zien ze ook nog een paar Youtube films en een mooi Instagram account. Helaas, maar waar, als jij vervolgens niet aan die  verwachting voldoet, zal dit potentieel talent afhaken. Sennasearch kan je helpen om je online uitstraling goed op orde te krijgen.

Recruitment campagnes

Een vacature onder de aandacht brengen bij je doelgroep kan lastig zijn, zelfs voor een jobboard, zoals Indeed of Monsterboard. Steeds vaker kijken recruiters daarom over de schutting bij de afdeling marketing, om zo samen gericht bij de doelgroep te adverteren. Sennasearch werkt samen met een gespecialiseerd online marketing bureau, MAD marketing voor effectieve recruitment campagnes. Dat kan bijvoorbeeld met Adwords of op relevante social media.