Arbeidsmarktcommunicatie

Arbeidsmarktcommunicatie is hot

Arbeidsmarktcommunicatie staat in 2017 heel hoog op de prioriteitenlijst van HR afdelingen. Maar liefst 47 procent van de ruim 1.000 Nederlandse ondervraagde HR-professionals geeft dit jaar aan dat het de hoogste prioriteit heeft, versus minder dan 15 procent vorig jaar, zegt adviesbureau Berenschot.

Strategische personeelsplanning

Organisaties hebben grote behoefte aan strategische personeelsplanning. Arbeidsmarktcommunicatie is hier een groot onderdeel van. Sennasearch helpt bedrijven bij het optuigen van zowel een strategische personeelsplanning als bij een plan van aanpak voor arbeidsmarktcommunicatie.

Wat is arbeidsmarktcommunicatie

Arbeidsmarktcommunicatie gaat over de chemie tussen potentieel talent en jij als werkgever. Over het op de juiste manier aanspreken van de mensen die jij wilt aansluiten bij jouw organisatie. Arbeidsmarktcommunicatie gaat in op vragen als: “Hoe verleid je iemand om bij jouw organisatie te solliciteren?” “Hoe breng je onder de aandacht wie je als werkgever bent” “Wat bied je aan voorwaarden en wat jou anders maakt dan andere werkgevers?”

Advies en ondersteuning

  • Over employer branding en arbeidsmarktcommunicatie
  • Arbeidsmarktcommunicatiemiddelen zoals (online) vacatureteksten
  • Leveren van arbeidsmarktcommunicatiemedewerkers op projectbasis
  • Social media recruitment
  • Werken-bij websites

Employer branding

Sennasearch ondersteunt je bij het creëren en versterken van een sterke brand. Employer branding gaat in op jouw voorkeurspositie bij toekomstige en huidige medewerkers.

Social media recruitment en job marketing

Sennasearch erkent de impact van social media en helpt je zoeken naar manieren om social media en job marketing in te zetten voor het aantrekken van talent. Sennasearch zet tevens haar eigen social media kanalen in om potentiele kandidaten te bereiken voor het opdrachtgevers.